(2819) Patizoňáky

….aneb bramboráky lze upéct skoro
z jakékoliv dýně.

1-2 patizony
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
majoránka
česnek
olej
Patizony oloupeme a nastrouhám najemno. Vymačkáme trochu vody, aby hmota nebyla tak mokrá a nebylo nutné dávat hodně hladé mouky.
Ostatní suroviny vmícháme a připravíme tak těsto na „bramboráky“.
Smažíme na oleji nebo na sádle do červena.
Pozn.: lze přidat i kousek uzeniny špeku  nebo uzeného masa.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2819) Patizoňáky

  1. lakysa22 napsal:

    Dobrÿ to bude!
    Já zatím z patizonu jen řízky, jsou moc dobré!😋😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..