(2830) Maltošny s jablíčky

1/2 l hladké mouky
1 vejce
1 lžíce octa
1,5 dcl vlažné vody (v receptu poměr vody chyběl, tak zase odhadem )
špetka soli

jablíčka, cukr, skořice
vajíčko na potření

Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části a necháme pod hrnkem 2 h odpočinout.Vyválíme placku, kterou krájíme na obdélníky ( asi 15 x 10cm), plníme jablíčky se skořicí a cukrem a rolujeme jako štrůdl. Potřeme vajíčkem a pečeme při 190° asi 15 minut. Horké cukrujeme.
Pozn.: za tepla jsou docela dobré, ale jak trochu vychladnou, tak to těsto dost ztvrdlo.
Asi by to chtělo přeci jen trochu tuku. Možná si řeknete, tak proč to sem dávat. Právě proto, by mne někdo nekamenoval, že to byl recept na nic.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2830) Maltošny s jablíčky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    V tom receptu nechyběl tuk, ale předem uvařené najemno nastrouhané brambory – chodské maltošny jsou z bramborového těsta.

  2. kvetula.v napsal:

    Nooo… štrůdlíčky z bramborového těsta bych prubnout mohla🤔

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..