1/2 l hladké mouky
1 vejce
1 lžíce octa
1,5 dcl vlažné vody (v receptu poměr vody chyběl, tak zase odhadem )
špetka soli
jablíčka, cukr, skořice
vajíčko na potření
Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části a necháme pod hrnkem 2 h odpočinout.Vyválíme placku, kterou krájíme na obdélníky ( asi 15 x 10cm), plníme jablíčky se skořicí a cukrem a rolujeme jako štrůdl. Potřeme vajíčkem a pečeme při 190° asi 15 minut. Horké cukrujeme.
Pozn.: za tepla jsou docela dobré, ale jak trochu vychladnou, tak to těsto dost ztvrdlo.
Asi by to chtělo přeci jen trochu tuku. Možná si řeknete, tak proč to sem dávat. Právě proto, by mne někdo nekamenoval, že to byl recept na nic.
Vyzkoušela Jana Macůrková
V tom receptu nechyběl tuk, ale předem uvařené najemno nastrouhané brambory – chodské maltošny jsou z bramborového těsta.
Nooo… štrůdlíčky z bramborového těsta bych prubnout mohla🤔