500 g kyselého zelí,
500 g hladké mouky,
250 g mletých škvarků,
1 celé vejce,
sůl,
pepř
Zelňáky občas upeču, ale jen když mám škvarky.Zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme je na placku 1/2 cm silnou placku a rádýlkem krájíme na malé čtverečky nebo obdélníčky. Pečeme na vymazaném plechu.
Do komentářů přidala Olina Musilová, za fotku se omlouvám, jiné zelí jsem neměla.
Já jsem poc hopila, že foto je jen ilsustrační, ale ze sklínkového zelí bych to ani nezkoušela – nejlepšejší je bílé kysané v sáčku. (To jen pro začínající kuchatinky).
Já jsem je dělala z kedlubnového zelí, sterilovaného a byly moc fajn.
Udělala jsem z čerstvého kysaného, móc dobré byly!