1/2 kg kuřecích nebo telecích jater
700 g kuřecího masa, nejlépe půlka kuřete s kůží
nebo kuřecí skelety
máslo
sůl
pepř
sušené velké brusinky (klikva)
Maso i s játry dáme vařit a vaříme pomalu asi 3 – 4 hodiny. Tady mají výhodu ti, kteří mají buď pomalý hrnec nebo kamna.
Po asi hodině vaření přidáme mletý pepř a sůl.
Necháme trochu vychladnout a maso s játry rozmixujeme jen s takovým množstvím vývaru, aby paštika nebyla řídká. Ke konci mixování přidáme měkké máslo. Přidáme brusinky, lehce zahřejeme a přeneseme do nádoby, ve které chceme paštiku nechat ztuhnout. Ideální jsou zapékací misky, forma na srnčí hřbet apod.
Měkký chléb, okurka, sterilované kapie nebo cibulky jako příloha a dobrou chuť.
Připravila Jana Macůrková
Pro dva by to bylo moc, musela bych na trh 🤔, ale v menší míře by se to prubnout mohlo 😎