(2875) Daňčí ragú

daňčí kýta
kořenová zelenina
cibule
slanina (špek)
hladká mouka
nové koření,  tymián,  pepř
červené víno
vývar
brusinkový kompot
brusinová marmeláda
Na oleji nechte zpěnit cibuli, přidejte kořenovou zeleninu a
nakrájenou slaninu.
Po chvíli  vložte do kastrolu daňčí maso. Krátce ho opečte, aby se zatáhlo.
Maso vyjměte, přidejte mouku a zlehka opražte.
Přidejte koření (nové koření, špetku tymiánu a pepře) a podlijte vínem.
Vložte maso a vše jen velmi zvolna duste. Vývar nebo vodu přilévejte dle potřeby.
Přibližně v polovině dušení přidejte brusinkový kompot a marmeládu.
Když maso změkne, nechte vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú nechte odležet do druhého dne.
Pozn.: nemajíce brusinkové marmelády, dala jsem pouze sušené brusinky, které jsem trochu rozvařila.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2875) Daňčí ragú

  1. sharka.68 napsal:

    vypadá to moc pěkně…drahý dělal jelena na smetaně a holky, tak skvělou omáčku jsem dlouho nejedla, měl to velice dobře poladěné…k tomu byl karlovarskej knedlík..jedli jsme to 3 dny a byla čím dál lepší…

  2. lakysa22 napsal:

    Jelení kýta by byla – jestli nepůjčíš kuchaře, pošli apsoň jednu porci 😋

  3. lakysa22 napsal:

    Jelení kýta by byla – jestli nepůjčíš kuchaře, pošli apsoň jednu porci 😋, knedlík stvořím👍

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já dělala před Vánoci kance na smetaně ….. a jaký byl? No skvělý, sežpapalo se celé 3 kg kance, 1,5 kg zeleniny, a nevím kolik smetany. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..