Uzené maso od kostí
česnek
pepř
sůl
sýr na strouhání
vejce
smetana
sádlo
cibule
U nás také s uzeným, nejlépe uvařené kosti a obrané. Navíc tam musí být česnek a trocha pepře, a před dopečením tam musí být vrstva sýra. Popřípadě rozšlehám vajcata s trochou smetany a nastrouhaný sýr do toho přihodím zrovna, udělá krásnou kůrčičku.
Ten nápad s vařením těstovin v uzené vodě je výborný, díky Jarní Bárko?. Jen tady marně přemýšlím, zda z té vody nakonec udělám ještě tu poblivku, kterou u nás miluje každý – s rýží místo jiné zavářky.
Někdy, když mám dobrou náladu, tak to uzené ještě opeču na trošičce sádla s cibulkou a česnekem a teprve potom zamíchám do těstovin a dám zapéct.
Do komentářů připsala Úsměvka.
Dobrý návod 👍
Souhlas: Nejlepčí jsou z masa na kosti. A já mám nejradši z obraných žeber. A trochu vajec zamíchám rovnou do fleků s masem – jen tolik, aby noc neprotékala na dno, ale aby celá hmota „lepila“. Peču a když je skoro hotovo, zvednu forsáž a navrch naleju zbytek vajec, čímž vznikne ta správná kůrka. Nedávám sýr, ten si užívám na francouzských bramborách. A pekáček vysypávám strouhankou, protože pak jsou krajové opečánky…