250 ml mléka
1/2 kg hladké mouky
1/2 kostky droždí
10 dkg cukru
3 žloutky
3 lžíce rumu
na obalení: cukr moučka smíchaný se skořicí
Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut vykynout. Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku. Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Chápu to správně, kvasnice zapracovat do těsta a pak ho dát teprve kynout, žádný kvásek? To jsem nikdy nedělala, vždycky kvásek, zpracovat těsto a pak dát kynout.
Jestli jsem to pochopila dobře, tak je to rychlejší a zkusím.
Vzhledem k tomu, že kynuté těsto jsem tam dávala už několikrát (vdolečky, koláče, buchty) tak jsem už neopakovala, že mléko ohřejeme, přidáme cukr a droždí, necháme vyběhnout a postupně přidáváme mouku).