(2060) Sýrovocuketové krokety

3/4 kg cuketa
200 g sýr na strouhání
(Edamer)
4 lžíce hrubá mouka
4 lžíce strouhanka
+ strouhanka na obalení
lžička soli
pepř
olej na smažení
Cuketu (nebo jakoukoliv dýňuli) rozpůlíme, odstraníme semínka a dáme upéct.
Po upečení vydlabeme hmotu (zbyde nám ji asi 500 g), pečlivě rozmačkáme (já umlela na masovém mlýnku) a na sítu nebo přes plátno necháme vykapat část vody.
Sýt nastrouháme na jemno, smícháme s cuketou, strouhankou, moukou a pepřem, a osolíme podle chuti.
Z hmoty vytváříme menší kuličky (asi 3 cm v průměru), které obalíme ve strouhance
a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Pozn: z pečené cukety jsou jemnější než když cuketu jen nastrouháme.
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo jen tak…

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2060) Sýrovocuketové krokety

  1. Jana Macůrková napsal:

    Děvčata, dneska dávám dva recepty, keré na sebe navazují. Další tedy budou až v úterý večer.

  2. Iva Janovská napsal:

    Jdouc od konce říkala jsem si, co to máš u žebírek za kroketky,… tak už vím. Věřím, že se dají zchroupnout i samotné!

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Kdyz se cuketa/dyne upece, uz tekutinu nepousti, ne? Az nejakou ulovim, zkusim … cuketa to teda nebude, ale asi neva…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..