200 ml vody
250 g krupička dětská
půl lžičky soli
2 žloutky
Vodu osolíme a dáme vařit.
Do vařící se vody vsypáváme krupičku (podobně jako u odpalovaného těsta) až se těsto nelepí.
Vyndáme na vál nebo do misky, necháme trochu vychladnout. Poté vmícháme dva žloutky.
Lžičkou vykrajujeme kousky, které házíme do vařící polévky, nejlépe kuřecí nebo zeleninové. Necháme vařit asi 5 minut a polévku podáváme.
Nočky můžeme i jen uvařené polít máslem, smíchat se šunkou ap.
Připravila Jana Macůrková
Na krupicové noky utřu máslo do pěny, přidám žloutek, spolu vyšlehám a přidám hrubou krupici a celý vajíčko.
Toto je jiná liga. Mně by ale chutnaly i ty Janiny, mám ráda i takové hutné noky. Jak k čemu.
🙂
postup stejný, jen krupci zavářím do mléka , přidávám trochu bílého pepře a dělám knedlíčky
nedělám a nepřesvědčilo mne to ani když jsem je ochutnávala ..mě vadí i krupicový kapání do polévky..jediné,co jsem schopná z krupice pozřít,je krupicová kaše…a přidat ji k vařeným bramborám a dělat těsto na knedle…
Já kapání jo, když je fofr. Ale přivedla jsi mě ke vzpomínce na knížku Zuzanka objevuje svět. Zuzanka měla strašně nerada kapání, seděla nad polívkou a říkala si „kapání, kapání, ošklivé papání“.
Jsem na tom stejně, navíc nejsem schopná pozřít krupicovou kaši. Ale chápu, že jsou lidi, kteří ji milují.