(2961) Krupicové noky

200 ml vody
250 g krupička dětská
půl lžičky soli
2 žloutky
Vodu osolíme a dáme vařit.
Do vařící se vody vsypáváme krupičku (podobně jako u odpalovaného těsta) až se těsto nelepí.
Vyndáme na vál nebo do misky, necháme trochu vychladnout. Poté vmícháme dva žloutky.
Lžičkou vykrajujeme kousky, které házíme do vařící polévky, nejlépe kuřecí nebo zeleninové. Necháme vařit asi 5  minut a polévku podáváme.
Nočky můžeme i jen uvařené polít máslem, smíchat se šunkou ap.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2961) Krupicové noky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Na krupicové noky utřu máslo do pěny, přidám žloutek, spolu vyšlehám a přidám hrubou krupici a celý vajíčko.

  2. 60anda napsal:

    postup stejný, jen krupci zavářím do mléka , přidávám trochu bílého pepře a dělám knedlíčky

  3. sharka.68 napsal:

    nedělám a nepřesvědčilo mne to ani když jsem je ochutnávala ..mě vadí i krupicový kapání do polévky..jediné,co jsem schopná z krupice pozřít,je krupicová kaše…a přidat ji k vařeným bramborám a dělat těsto na knedle…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..