(2472) Lešina s krkoškou

Suroviny na lešinu:
1/2 kg brambor
( klasicky uvařit s kmínem a solí )
2 vejce
3 lžíce hrubé mouky
6 lžic krupice
sůl

2 cibule
sádlo
uzená nebo normální krkovice

Brambory uvaříme. Z vajec, mouky, krupice a soli uděláme těstíčko, ze kterého lžičkou vykrajujeme noky a vaříme ve vodě asi 5 minut.
Na sádle osmahneme cibulku, na ní opečeme maso. Vyjmeme a do cibulky dáme brambory a noky. Promícháme a dochutíme.

Podle Vesnické kuchařky připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2472) Lešina s krkoškou

  1. Macůrková Jana napsal:

    Děvčata, málokdy dělám něčemu reklamu, ale na Bramboračku se tohle hodí: pokud máte někde poblíž Levné knihy, je v nich k dostání Retro vydání Velké kuchařky M.D.Rettigové, s dobovými ilustracemi, původními texty a „jenom“ 1111 receptů. Dostala jsem ji v předstihu od syna k vánocům. Cena více než přijatelná – 299,- Kč.

  2. sharka.68 napsal:

    a kdo by ji chtěl zdarma, tak ji mám v elektronický podobě… 😉

  3. a.rena napsal:

    Já bohužel poblíž levné knihy nemám… Taky mám ráda knížky papírové, elektronické mě neoslovily. Jen jednou jsem si na dovolenou čtečku půjčila a nebylo to ono. Jinak brambory s noky = určitě dobrota, někdy zkusím, ukládám.

  4. kvetula.v napsal:

    Klidně může být i bez masa. Věřím, že když bude s dostatečným množstvím cibulky, projde i u chlapa 😷

  5. bozena.fialova napsal:

    S názvem lešina jsem se nikdy nesetkala, ale po přečtení receptu jsem zajásala, protože je to normální uhlířina. Recept od receptu se maličko liší v těstě na noky (hladká nebo polohrubá mouka, přidání krupice). Hlavně cibule má být usmažená do červena buď na rozškvařeném špeku nebo na sádle. Pokud na sádle, tak se ještě do pokrmu vmíchají škvarky.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tohle milovala moje babička 👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..