(2471) Vepřová pečeně, knedlík, zelí

1 kg vepřové pečeně b.k.
kmín
sůl
2 lžíce sádla
zelí
houskový knedlík
Nějak nám uteklo, že ve všech těch receptech tady, nějak nemáme obyčejou (obyčejnou?) vepřovou pečeni s knedlíkem a zelím.
Maso vložíme do pekáče nebo remosky, podlijeme vodou, osolíme, posypeme kmínem, přidáme asi 2 lžíce vepřového sádla a pomalu pečeme až je maso opravdu měkké.
Příloha: knedlík, zelí.

Připomíná Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2471) Vepřová pečeně, knedlík, zelí

  1. lakysa22 napsal:

    Já vepř ové peču na cibuli – malé cibule tak na čtvrtky, nebo půlky, větší na 6- 8 dílků. Do dvou rohů pekáče přidám rozpůlenou palici česneku. Nemusím podlévat..jen osolím, okořením, přikryju a pomalu peču..
    Půl hodiny před dopečením do šťávy přiddám papriku a nechám rozvonět, přeliju maso, už nepřekrývám a nechám dopéct..
    Někdy vylepšovám zezleninovou paprikou – nejlepší je kapie. No, a pak se těším hlavně na tu šťàvu a česnek..

  2. a.rena napsal:

    … peřinka z cibule, kmín, česnek, majoránka…

  3. jarybarka napsal:

    Většinou dávám péct kýtu(ne ořech) a kousek pěkného bůčku.hodně cibule A celou příčně rozkrojenou neloupanou palici česneku. Ten česnek se většinou nedočká konce pečení…kmín nesmí chybět.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda taky hodně cibule, sůl, kmín a opeču dopředu na pánvi.
    U nás jede i kotleta s kostí a cajk, ale přidávám tam hodně sádla, to opravdu.
    Ale lepší je je krkna, to je fakt, ta má víc sádla

  5. kvetula.v napsal:

    Pokud jen pro nás dva (což je většinou) tak plátky krkovice (málokdy plecko) , sůl, drcený kmín, někdy na cibulovou peřinku, případně s česnekem, někdy jen samotné – záleží na příloze. Peču převážně v remosce, kde se to hezky propeče . 😷

  6. Jiřina napsal:

    Já taky na pečeni krkovici, jasně kus bůčku, dávám i paličky z kuřete. Někde jsem četla, že je dobré dát tak 3 druhy masa, že je lepší chuť. Cibuli na čtvrtky a hoodně česneku. Drcený kmín a majoránku, tu jsem nikdy nedala. Příště vyzkouším. Taky maso rovnou dám do remosky, podliju a peču.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..