batáty
chilli paprička
tymián
hrubozrnná sůl
Batáty oloupeme a nakrájíme na stejně silné plátky. S olejem smícháme posekanou chilli papričku, tymián, a hrubozrnnou sůl. Jednotlivá kolečka batátů potřeme marinádou a na alobalu poskládáme zpátky do původního tvaru. Zbytek namatláme navrch. Pečlivě zabalíme. Položíme na gril nebo do vyhřáté trouby a pečeme doměkka 40-60 minut.
Do komentářů přidala Haderach
Poprvé v životě jsem jedla batáty letos v únoru v D , vnučka s kamarádkou si udělaly na večer plech hranolků v troubě . Tak jsem jim pokradla a MOC mi chutnaly .
Nevímproč jsem si pořád myslela , že budou nedobré jako zmrzlé brambory .
NE, jsou výborné a tento recepice jsem ihned vnučce přeposlala .
Myslím, že batátům škodí to, že dostaly nálepku „sladké brambory“. Hodně lidí to odradí – kdo nezkusí, nepozná… Dobře okořeněné jsou vynikající pečené i grilované. Pro nás jsou vítaným zpestřením jídelníčku 😋😎