(2094) Skořicové šneky

400 g hladká mouka
150 ml mléko
1/2 kostky droždí
50 g cukr krupice
70 g Hera nebo máslo
2 ks žloutek
lžička skořice
2 lžíce oleje
cukr moučka
V  míse smícháme cukr krupici, žloutek, měkké máslo nebo Heru.
Přilijeme teplé mléko, promícháme a přidáme rozdrobené droždí.
Postupně vmícháváme mouku až dostaneme hladké nelepivé těsto.
Necháme asi 1/2 hodiny kynout.
Vyválíme placku silnou asi 1 cm, potřeme směsí cukr moučka, olej a mletá skořice.
Zavineme pevně jako závin.
Nakrájíme napříč na 1,5 – 2 cm silná kolečka, naplocho narovnáme na pečící papír a necháme ještě asi 15     minut vykynout.
Potřeme bílkem a pečeme v  předehřáté troubě asi 25 – 30  minut do zčervenání. Ještě za tepla posypeme cukrem moučka se skořicí.

Pozn: dělala jsem buchty s hruškovými povidly a zbylo mi dost velký kus těsta. Tak byly šneky. A zmizely rychleji než ty buchty.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2094) Skořicové šneky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    To jsou megašneky 🙂 já do nich dávám hrůzinky ještě 🙂

  2. Iva Janovská napsal:

    Paráda, určitě prubnu. Mám objednávku na kynuté, ale nechce se mi dělat s koláčema,…
    Ty si šetřím na velikonoce, berani nás dusí a mazanec je hned pryč.

  3. sharka.68 napsal:

    to nejsou šneci, to jsou oblovky 😀

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..