(3001) Mleté řízky v houbové omáčce

400 g mleté směsi hovězího a vepřového masa
1 cibule
50 g másla
200 – 400 g hub
200 ml kyselé smetany
hladká mouka
sůl a pepř
2 lžíce oleje na opečení
Očištěné houby pokrájíme na plátky a podusíme na poloviční dávce másla.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na zbývajícím másle a  současně se solí, pepřem a 2 lžícemi smetany přidáme k mletému masu a dobře promícháme.
Ze směsi vytvoříme placičky, obalíme je v mouce a opečeme na obou stranách na oleji.
Přidáme houby, vše podlijeme zbývající smetanou a ještě asi 15 minut podusíme.
Jako přílohu jsem zvolila noky z dýně hokaidó a brambor.

Inspiraci jsem čerpala z Dadalovy kuchařky
Jana Macůrová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (3001) Mleté řízky v houbové omáčce

  1. Vera M. napsal:

    Já jen koukám , že ty noky Jana vykrajovala , aby byly ozdobné . Strááášně nerada vykrajuju , to je moje slabina . Kde mají být kolečka , nakrájím čtverečky a všelijak to šidím , jen ať nemusím vykrajovat 🤣

  2. kvetula.v napsal:

    Mleté maso s houbama (sekanou, karbanátky) dělávám, ale nikdy mne nenapadla kombinace mletý řízek+ houbová omáčka. Maso na mletí i houby ještě v mrazáku mám, že bych zkusila? 🤔😎

  3. Vera M. napsal:

    Sekaná svíčková se taky dělá – omajda – a je to výtečné . Vyzkoušíme . Já nyní vařím kulajdu z kopru z tržiště. Takže sekaná se odkládá

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..