(183) Dušená kapusta

1 hlava kapusty
4 menší brambory
200 g slaniny
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl,  kmín
pepř,  olej

Takto dělávala kapustu moje babička.

Rozehřejeme olej ve větším kastrolu. Vložíme slaninu na kostičky a osmahneme, pak přidáme cibuli na drobno, česnek na plátky a brambory nakrájené na menší kousky. Restujeme dokud nezačne cibulka maličko zlátnout. Pak přidáme kapustu nakrájenou na proužky, osolíme, opepříme, okmínujeme. Podlijeme malým množstvím vody a přiklopené dusíme. Mícháme a hlídáme aby se nepřipálilo. Vodu už nepřidávám, kapusta sama pustí vody dost. Dušenou kapustu podávám bez přílohy. Můj táta měl k tomu rád čerstvý chléb.

Recept poslala: Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (183) Dušená kapusta

  1. BOYE napsal:

    Jo, tenhle recepis přišel s mou babičkou z jižních Čech před sto lety do Prahy. Miluju to!

  2. Vera M. napsal:

    Výborne jídlo, já tam dávám navíc nějakou měkkou klobasku na půlměsícky. Ostravskou nebo sunkovou, libova je Valašska z Krásna. Musím zase uvařit

  3. Katyp50 napsal:

    Tohle je úžasné jídlo!
    Dušenou kapustu můžu vždy a v jakémkoliv množství a takhle připravenou jí mám moc ráda a fakt s tím kváskovým chlebem pak chutná nejlépe.

  4. Devětapadesátka napsal:

    Já bych si navrch dala ještě zakysanku, tu já můžu ?. Jinak palec hore ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..