(2116) Narozeninový Retro dort

V této 3N době (Nic Není Normální), co si neuděláš sám, to nemáš.
A tady je výsledek:

4 vejce
4 lžíce cukru krystal
4 lžíce oleje, 4 lžíce vařící vody
1 vanilkový pudink
polohrubá mouka + 1 prdopeč
Náplň: hodně hustý pudink
měkké máslo
rum
šlehačka
konzerva mandarinek nebo zavařené třešně

Den předem si uvaříme pudink (používám cream flavour, mléko, cukr), a to hodně tuhý.
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a vodu a lehce promícháme.
Polohrubou mouku promícháme s pudinkovým a kypřícím práškem.
Pomalu vmícháváme do vaječné pěny až do hustoty tak asi na lívance.
Silikonovou formu vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme polohrubou moukou.
(Pokud pečeme ve formě poprvé, poradila mi to Maja Motti.)
Nalijeme hmotu, postavíme na plech na pečící papír  a pečeme až se hmota nelepí na špejli. Necháme vychladnout a vyklopíme z formy.
Mezitím si připravíme krém: pudink přendáme do mísy, přidáme rum a měkké máslo a ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Totéž uděláme v druhé míse se šlehačkou.

Na korpus naneseme nejprve krém, a pomocí látkového sáčku se zdobičkou vyrobíme zvýšené okraje. Na krém naneseme šlehačku a dozdobíme ovocem.

Pozn.: kdysi, dávno již tomu, jsem chodila do Mléčného baru v Nymburce, kde měli krásné šlehačkové dortíky – asi 10 cm dlouhá piškotová elipsa, nazdobená krémem, šlehačkou a jednou třešní…..tady je to trochu ve větším…
Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2116) Narozeninový Retro dort

  1. Jiřina napsal:

    Krásný a určitě velice chutný narozeninový dort. 🙂

  2. a.rena napsal:

    Malý dotaz: té mouky s pudingem taky 4 lžíce? Tj puding + doplnit moukou? S pudingem někdy dělávám těsto na roládu, když potřebuji trošku hutnější korpus. Jinak jo, dobré retro. Pro sebe bych ale dala míň krému.

  3. Iva Janovská napsal:

    Piškotové šlehačkové dortíky pamatuju, u mě to jistil „Mlíčňák“ v Kolíně. Tahle verze pro dospělé (míněna velikost) taky vypadá hodně lákavě.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..