(2118) Bábovka capuccino

6 vajec
6 lžic cukru
po 6 lžících vařící vody a oleje
1,5  hrnku polohrubé mouky
4 lžíce capuccino ořechové
cukr moučka na pocukrování
1 prdopeč
kousek hery na vymazání formy
(pekla jsem v ní poprvé).
Dostala jsem od Elišky k narozeninám silikonovou formu na bábovku a tak jsem ji musela hned vyzkoušet. Jmenuje se Katedrála a jak vidíte, je krásná a povedla se.

Vejce jsem ušlehala s cukrem do pěny, přidala olej a vařící vodu.
Polohrubou mouku jsem smíchala s kypřícím práškem a capuccinem.
Formu jsem vymazala rozpuštěnou Herou (poradila mi to Maja Motti) a vysypala
rovněž polohrubou moukou.
Poté jsem směs pomalu vmíchala do vaječné pěny, na hustotu o něco hustší než na lívance.
Vlila do formy, na plech dala pečící papír a na něj formu.
Pekla cca 30 minut do lehkého zčervenání, kontrolovala jsem špejlí.
Pozn: na řezu je světle hnědá, (karamelová hněď).
Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2118) Bábovka capuccino

  1. Iva Janovská napsal:

    Jedním slovem – nádhera! S kapučínem neznám, ale piju ho ráda, sním ho ráda :-).

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Katedrála vypadá luxusně 👍👍
    Jen nerozumím tomu, jak vymažeš a vysypeš silikonovou formu. Stejně tak jako spoustu nepřilnavých kastrolů, hrnců a forem.
    Já si nedávno zakoupila nové nádobí, bylo napsáno – vytřete olejem či sádlem, nechte chvíli působit a poté vytřete papírovou utěrkou. Pokud nebudete používat často čistící prostředky, nemusíte vymazávat. Doporučení: „1x ročně vymažte preventivně olejem či sádlem“

  3. lakysa22 napsal:

    Forma je moc krásná, ale taky nevsysypávám..

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Je krásná. Já kdysi někde (možná na PŽ) viděla v týhle formě upečenou bábovku s červenou řepou a vypadalo to jak hrad hraběte Draculy.

  5. Jiřina napsal:

    Bábovka je určitě moc dobrá, s kapučínem jsem ještě nedělala. A forma nádherná a je asi dost velká, když se do ní vejde těsto ze 6ti vajec. 🙂

  6. sharka.68 napsal:

    tuhle formu mám ráda, jen to vysypání ti to tak trochu narušilo…ty hrany vyniknou ostřeji, když v tom není posypka ani výsypka 😉 , kdysi v Anglii, jsem ji viděla měděnou..ale stála jako moje 5 denní kapesné..to už je drahně let…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..