(187) Holoubě á la bažant

2 holoubata
slanina (špek)
máslo, sůl, drcené nové koření
tymián, pepř

na nádivku:
2 housky, 1 vejce, nepatrně mléka
drůbeží játra
drcené nové koření
špetka tymiánu, pepř
Oškubané a vykuchané holoubě dobře omyjeme, nasolíme, prošpikujeme, potřeme máslem a necháme den uležet v ledničce.
Housky nadrobíme na drť, přidáme sůl, máslo, vejce, koření a nškrábaná drůbeží játra (i ta z holouběte, ale ta jsou dost malá a nestačila by), kápneme nepatrně mléka a vypracujeme nádivku, kterou naplníme celý vnitřek holouběte, do kapsiček vedle stehýnek vložíme několik kousků slaniny, potřeme ještě jednou máslem a drceným kořením, podlijeme a dáme upéci.
Nádivku, která zbyla, dáme upéci vedle holouběte.
Podáváme s bramborem. Jedno holoubě jsou tak dvě porce.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (187) Holoubě á la bažant

  1. Katyp50 napsal:

    No jedno holoubě bych brala jako jednu porci. Vůbec si to neumím představit. Vždyť je to mrňavé!!!!!!

  2. Jiřina napsal:

    Holoubě jsem nikdy nejedla, prý je to pochoutka/když se to umí udělat/ a je to dietní. Rodina mého muže chovala holuby a museli odevzdávat do nemocnic. Ale to je už dávno, teď už to určitě neplatí. Zabít bych nedokázala žádné zvíře, jen rybu – nevím proč. Chovali jsme doma párek holubů a zadávila nám je i smláďaty kuna. Když jsem viděla tu spoušť, řvala jsem jak dítě. Od té doby máme ptáky jen v místnosti, na zahradě jen nějaký strom, květiny, bylinky a trávu, která roste víc než všechno ostatní.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..