(188) Zeleninové lečo s uzeninou

5 vajec – tady je množství dá se říci určité
mnoho-li paprik
mnoho-li rajčat
přiměřeně mladých cuket
přiměřeně cibule
olej,
sůl
uzenina (nemusí být)

Cibuli a papriky nakrájíme na kousky (dělám proužky), a dáme na olej dusit. Když jsou papriky skoro měkké, přidáme nakrájenou mladou cuketu (podélně na 4 dílky a potom napříč po asi 1 cm) a nakonec rajčata. Vše podusíme do měkka, osolíme, přidáme vejce a klobásku nebo na kousky nakrájenou uzeninu.

Podáváme s chlebem nebo bramborami.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (188) Zeleninové lečo s uzeninou

  1. jarybarka napsal:

    Lečo můžu klidně 3x týdně.Trošku ochucené harisou ale vždycky BEZ vajec!Přijde mi že vejce vezme zelenině chuť.Lečo bez vajec to jo to je letní pochoutka.

  2. BOYE napsal:

    Já taky lečo můžu kdykoli. Doma se dělávalo bez uzenin a někdy i bez vajec – podle potřeby nacpávání. A jsem moc ráda, že je tady s cuketou. to jsme taky dělávali odjakživa (nebo s patyzonem a vlastně s jakoukoli tykví) a ženský okolo mámy se vždycky podivovaly. Hurá, nejsme v tom s rodičkou samy!
    Já ho dělám podle nálady v jakékoli kombinaci. A když je dost zeleniny a chuť, tak lečo konkurenčně vyměním za ratatouille. To je taky lábuž.
    Tedy ono dneska už je lábuž všechno. Jsem sama doma, užívám si to (gruntuju kuchyň, peru jak vzteklá, třídím šatníky, nosim morčata a potkany na vycházky…) a „vařim“: Včera zavináče, dneska utopence, k večeři budou topinky. Strava pestrá musí býti, chce-li člověk dobře žíti, že?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..