Vepřové jazyky uvařím, podélně naříznu, dovnitř dám utřený česnek a celý jazyk zabalím do anglické slaniny. Naskládám je hezky vedle sebe do pekáčku a tak na půl hodinky je dám zapéct. Podávám většinou s brkaší.
Do komentářů přopsala Inka
Vepřové jazyky uvařím, podélně naříznu, dovnitř dám utřený česnek a celý jazyk zabalím do anglické slaniny. Naskládám je hezky vedle sebe do pekáčku a tak na půl hodinky je dám zapéct. Podávám většinou s brkaší.
Do komentářů přopsala Inka
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
takto dělané vepřové jazyky od Inky, jsou skvělé…měla jsem tu čest je u ní jíst…
Už jsem je dlouho nikde neviděla . To chce speciálního řezníka
V zemekouli je maji….
Nezní to špatně a jazyky můžeme (dávno už nebyly). Zítra jdu pro kuří nožky tak kouknu. Jestli tam nějaký jazyk bude, pozvu ho na oběd 😋😎
Jen abyste se nezakeca!i!
Sním či bdím? Napsala jsem koment ke štrůdlu. Není recept. Není koment. A kam mám teď napsat přání o upřesnění hladké mouky? Já vím, že k jazykům to nepatří, ale kam to mám napsat?
Ten štrúdl je pod 2509, byl tam tedy podruhé.
A číslování je taky divné. Nechápu.
to je jen časem zdání, hned to to upravím.
Teď to bylo Bramboračkou, stačilo z ní vyskočit a najet zpět a je to v pořádku. Ona občas takhle blbne.
Jani, v pohodě. To se stane. Jen mne zajímá u štrůdlu to množství mouky. Já fakt peču jen výjimečně. Na sladké nejsme, ale zkusila bych.
Já dělám štrúdl tažený nebo z listového těsta a málokdy vážím, dám spíš méně a potom dosypávám po tročkách.
Mno, kde sehnat jazyk a nekrást? V Kolíně seženu ještě tak uzené, když mám kliku, ale popravdě, denně je nelovím.
V Kolíně Maso Třebovle, mají je soro pořád.
Díky, díky, šeptají mé rtíky :-).
Tak jazyky seženeš v Kolíně i u Hrbka naproti divadlu a navíc si je tam můžeš zamluvit.
Díky, tam já moc nepřijdu, ani jsem nevěděla, že ta masna ještě existuje ;-).
Je dole pod Lídlem ve směru od Prahy.