(2150) Medvědí kližka

500 g kližky (hovězí, telecí nebo vepřová líčka)
2 lžíce oleje
10 listů medvědí česnek
sůl
lžíce hladké mouky na zahuštění
Maso (já měla vepřová líčka) nakrájíme na kousky, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme.
Podlijeme vařící vodou a dusíme skoro do měkka.
Přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek a ještě asi 10 minut dusíme.
Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
Podáváme s bramborem nebo br.kaší.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2150) Medvědí kližka

  1. Jana Macůrková napsal:

    Nevím, jak budu mít zítra čas, tak to máte najednou na sobotu i na neděli.

  2. lakysa22 napsal:

    Já čekala maso z medvěda, už jsem ctěla volat Bílou linku bezpečí…

  3. Vera M. napsal:

    Já se letos k medvědimu česneku vůbec nedostala a syn ho odmítl v Břežanském údolí trhat . Tak nic . Kližka je moje oblíbené maso . Snad nejoblíbenější

  4. Iva Janovská napsal:

    Takového grizzlíka bych si taky hned dala,…

  5. Jiřina napsal:

    Vepřová líčka ty zase miluji já, výborné a rychle udělané masíčko. Škoda, že nemám medvědí česnek. Na zahrádce jsem kousek měla, ale asi se mu nedařilo. Nevadí, dám tam plátky obyčejného. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..