500 g kližky (hovězí, telecí nebo vepřová líčka)
2 lžíce oleje
10 listů medvědí česnek
sůl
lžíce hladké mouky na zahuštění
Maso (já měla vepřová líčka) nakrájíme na kousky, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme.
Podlijeme vařící vodou a dusíme skoro do měkka.
Přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek a ještě asi 10 minut dusíme.
Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
Podáváme s bramborem nebo br.kaší.
Experimentovala Jana Macůrková
Nevím, jak budu mít zítra čas, tak to máte najednou na sobotu i na neděli.
Já čekala maso z medvěda, už jsem ctěla volat Bílou linku bezpečí…
U nás už se nenajde ani ten plyšový. Co jsou děti velký, tak holt medvědi došli…
Jsme dvě, taky jsem čekala, co z medvěda připravila 🤣
Já se letos k medvědimu česneku vůbec nedostala a syn ho odmítl v Břežanském údolí trhat . Tak nic . Kližka je moje oblíbené maso . Snad nejoblíbenější
Ono ani v tom Břežanským údolí ho moc není. Jestli tím tříletým suchem, nebo něčím jiným, ale ty plochy několika metrů čtverečních na jednom místě, tak to je bohužel minulostí. Já s bídou našla právě těch 10 lítsků. A jinde o něm nic nevím.
Takového grizzlíka bych si taky hned dala,…
To myslíš určitě toho plyšovýho, viď?
Jo, toho taky 🙂
Vepřová líčka ty zase miluji já, výborné a rychle udělané masíčko. Škoda, že nemám medvědí česnek. Na zahrádce jsem kousek měla, ale asi se mu nedařilo. Nevadí, dám tam plátky obyčejného. 🙂
Jiřinko, já to chtěla jen vyzkoušet. Po delším hledání jsem našla pár ístků v Břažanském údolí. Ale jinak ho nepotřebuji, já snáším česnek vpoho. Klidně dej normální, už jsem dělalai líčka na česneku a byla výborná. K nim opečené brambory.