(3002) Bavorská sekaná

800 g hovězí maso
200 g vepřové maso
250 g slanina (špek)
0,5 lžičky sůl
0,5 lžičky muškátový květ
1 lžička pepř
30 g máslo
1 ks cibule

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Špek nadrobno nakrájíme.
Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a potom smícháme se slaninou, vepřovým mletým masem a kořením. Při hnětení přidáme právě tolik vody, aby hmota byla vláčná, ale nikoli řídká.
Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáč vymažeme máslem (sádlem). Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme do pekáče. Potom pekáč naplníme mletým masem. Povrch upravíme, aby po upečení pěkně vypadal a potřeme troškou vody.

Pozn.: měla jsem asi 500 g mladého hovězího a 300 g vepřového masa proto je sekaná světlejší. Nikdy v obchodě, kde jsem bavorskou sekanou kupovala, nebyla podložena cibulí, tudíž jsem cibuli rovněž vmíchala dovnitř. Z uvedeného množsví jsem měla jednu skleněnou formu a ještě malou šišku pečenou vedle.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (3002) Bavorská sekaná

  1. sharka.68 napsal:

    můj fígl: po vyklepnutí z formy vracím do trouby,aby se opekl a zezlátnul i zbytek..vypadá to potom mnohem lépe…

  2. IvaC napsal:

    Mám ráda sekanou, jen nevím proč se tato jmenuje bavorská,mně přijde normální a hlavně, proč se míchá mleté nejprve zvlášť?

  3. jarybarka napsal:

    Bavorskou jsem nikdy nedělala.Nějak se vždycky neudržim a do mletého masa vždy přidám třeba houby nebo kapustu a vejce a sýr a mrkev a… zkrátka co je v lednici.A pokaždé je jiná a výborná. Tak snad to jednou vydržím a bude jen masová.

  4. Vera M. napsal:

    Sekaná je super , teplá i studená. Když se namanu náhodou někde na oslavě a je tam studené pohoštění , je to první , po čem skočím

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..