Na nákupu mne zaujal řapíkatý celer.
1 ks řapíkatý celer
malá rajčátka
tuňák (malá konzerva)
pepř
sůl
lžíce olivového oleje (pokud je tuňák v ol. oleji, stačí trocha tohoto oleje)
Celer nakrájíme napříč na malé kousky, přimícháme všechny ostatní ingredience
a podáváme s bílým chlebem.
Stejný salát bez tuňáka lze kombinovat s pečeným či grilovaným masem.
Letní večeři připravila Jana Macůrková
Asi by bylo dobře zmínit, že pokud je celer vyzrálý, oloupeme ho podobně jako rebarboru (směrem od kořene ke špičce). Ty „nitě“ by asi nikdo jíst nechtěl…
Předběhla jsi mě…
Je fakt, žře tohle mně vůbec nenapadlo. Já měla krásný, čerstvý, křupavý a křehký. Asi opravdu ještě den předtím byl na záhoně nbo ve skleníku.
to není čerstvostí, to je dnem sklizně-pokud ho sundaj z pole o dva-tři dny déle než je obvyklé,tak má ty „nitě“ a kdo má umělý zuby,tak to nedá ani pokrájený…on má problém i člověk,co má svoje 😀
Přesně, taky ho loupu. Jen každý ho nedává. Ale v tepelné úpravě už to nikdo nepozná, si myslím.
Taky pilně loupu, neloupaný jde nakrájet krásně, ale později při konzumaci se to vymstí.
Popravdě – já koupím a po částech přidávám do vařených jídel ( hlavně zeleninových polévek ). Zkusím si přidat do salátu nebo pomazánky . To mě nenapadlo . A bude to dobré.
já to do pomatlánek máčím, mám ho pokrájenej na tyčky a chroupu ho samostatně a s pomatlánkama je moc dobrej..
Tyyyjo, to je nápad 👍. Vzít si třeba do práce dobrou pomazánku a svazek těch středních řapíků. Provedu , díky , 100 bodov
jde to i s mrkví,ale ta je pro někoho moc tvrdá…
A jak ho máčíš? Jen chvíli do vody?
Nejsem sice Sharka, ale řekla bych, že si celer do té pomatlánky namočí a šup s tím do pusy – v podstatě slouží i místo lžičky (alespoň já to tak mám a chutná mi s hummusem)
Jj…presne tak..jako tycinku nebo místo lzicky…obalim a šup do pusy.
A jooo! Klepu si na čelo, hledala jsem v tom nějaký fígl a obyčejná lžička mě nenapadla. 😀
V naší famílii miluju řapíkatý jedině já. Někteří ho snáší a někteří nedají ani k hústům. Ovšem často jej někam neviditelně vpašuju. A s tuňákem ho můžu!
HOLA, HOLA! Některé kuchatky se, dle informací kalendářů, domnívají, že vrchní fotograf a posázavský ochutnavač má dneska svátek!
Vlastiku, všechno nejlepší v životě i na talíři!
Taky byly k obědu dukátové buchtičky. A vidět Zemana a Vlastika, jak se jimi cpou….no comment…
Takze vidis..to je dobra zprava😊
Ne, žebych vidělanějak dobře (já byla teprve na vyšetření, a to, jak jsem měla obavy, jak budu schopná dát recept, bylo z toho, že jsem měla rozkapaný oči a viděla dodně rozmazaně.
Jako prezidenta? 😉
🤣🤣🤣
Pro Vlastíka … vše nej a hodně zdravíčka 🥂
A Zeman si přihodil hrst chilli s vanilkou? Nebo prostě přešaltoval na dětství a vyměknul?
Asi se vrátil do dětství. Koneckonců on , jak je sám, tak si tajovéhle dobroty nedělá, na ty chodí k nám. No a po práci /nosili s Vlastikem těžké krabice se dřevem), tak jim opravdu šmakovalo.
Taky se připojuji s přáním všeho nejlepšího.
Vsechno nejlepsiiii!
Přeju všechno dobré a co nejvíc zdraví.
Všechno nejlepší ke jmeninám, pohodu a hlavně hodně zdraví. 🙂 🙂 🙂
Řapíkatý celer dávám do každé polévky, vždy ho loupu a jím ho i samotný. Do salátu jsem ho zatím nedala, ani mě to nenapadlo. Děkuji. 🙂
Já ho dávám nadrobno krájený i do bramborového salátu,tak tam pěkně křupne….
Nabízela jsem Vlastíkovi, že ho zaregistruji, aby vám všem poděkoval za přání. Prý opovaž se!. tudíž pouze vyřizuji že vám všem děkuje.
A proč ses teda nevodvážila??
Sice pozdě, ale upřímně – jako všechny tady – hodně zdraví, bodně zdraví, hodnê zdraví!!🥂🍷🍾
Také přeji Vlastíkovi vše nejlepší, hodně zdraví.