6 – 8 topinamburů
hrnek bílých velkách fazolí
pekingské zelí
(lze nahrdit ledovým salátem)
2 lžíce majolky
2 lžíce bílého jogurtu
sůl
pepř
Topinambury omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Fazole den předem namočíme, druhý den uvaříme doměkka. Do vody přidáme špetku jedlé sody, fazole jsou měkké dřív. Ocedíme a necháme vychladnout.
Zelí nebo salát nakrájíme na drobno.
Všechno smícháme, přidáme majolku a jogurt, osolíme a opepříme podle chuti.
V ledničce necháme asi 2 hodiny rozležet a vychladit.
Příloha: měkký chléb.
Připravila Jana Macůrková
Vzhledem k tomu, že jem si nějak blbě hnula pravým kolenem a dělá mi problém vykráčet na patro, kde mám počítač a tudíž i Bramboračku, budu zadávat recepty podle stavu své nožky. Tudíž mne nekamenujte hned ráno, když bude recept třeba až v půl 10.
Hele, to chce odvahu. Topimambury nadýmají, fazole nadýmají a pekingské zelí v kombinaci s mléčnými výrobky taky nadýmá…
Jak koho, mně to nic nedělá, mě nadýmají zcela jiné potraviny, dokonce některé druhy ovoce.
To mas stesti. 🥰
jo, nebo to jíst mimo domov..někde v přírodě…ale to zas chudáci zviřátka:-D..
Mě by to nenadýmalo – jen mi moc nesedí jogurt+majo, a nenadávala byh sodu do fazolí. Je to dřív uvařené, ale ničí to vitamín. (B?)
S tím kolenem Tě lituju..
Ta soda ale dělá i tu menší nadýmavost, jak jsem se nedávno dočetla. Ty naše bábinky asi věděly, proč ji dávají.
Já tam tu sodu cítím… proti nadýmání přidávám do luštěnin saturejku
Kdyby to jen nadýmalo, ale způsobuje to i rychlé běhání.
Šiš! Vo co všechno přicházím! Ani mě nenadýná, ani neběhâm…