1 – 2 vepřová srdíčka
150 g slaniny (špek)
sůl
pepř
divoké koření
(pepř celý, bobkový list a nové koření)
1 velká cibule
lžíce hladká mouka
1 lžíce sádlo
Vepřové srdce dáme do vařící osolené vody a necháme sai 2 hodiny vařit, až je maso měkké. Do vody vložíme divoké koření – bobkový list, pepř a nové koření
Před vařením srdíčko rozkrojíme na poloviny a vyčistíme sraženou krev, která v něm bývá.
Po uvaření srdíčko rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm, přičemž odstraníme vazivové části (chlopně, tepny a žíly – pejsek taky rád).
Na sádle s nakrájenou slaninou zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a počkáme až mouka dostane zlatavou barvu.
Zalijeme vývarem z vaření srdíčka a dobře rozmícháme na hladkou omáčku.
Přidáme podle chuti pepř a sůl.
Do omáčky vložíme maso a necháme ještě asi 10 minut prohřívat.
Podáváme s rýží, někdo má rád brambor nebo br. kaši.
Babiččin recept připravila Jana Macůrková
To bych si mohla uvařit, až budu kupovat srdíčko pro pejska.
Koření bych přidala až po uvaření srdce. Někdy jsem přidávala srdce nakrájené
na malé plátky do vepřového guláše. Bylo to moc dobré.
No Jani, to je spíše srdce ala plíčky… Na slanině si představuji opravdu dušené na slanině. Nicméně dobrota to určitě je