1 sklenice naložených hříbků
100 g šunka
4 vejce natvrdo
1 sklenice naložených okurek
2 lžíce octa
5 spolarinů (1 lžíce cukru)
2 malé želatiny
silikonová forma Bubliny
Z okurek jsem do kastrolku přelila sladkokyselý nálev, přidala 2 lžíce octa, trochu vody a přisladila spolarinem (lze dát cukr).
Přisypala jsem želatinu a nechala nabobtnat. Po 20 minutách jsem zahřála těsně pod bod varu. A nechala vychladnout tak na 30 st.
Naložené hříbky jsem propláchla vlažnou vodou, aby tak neklouzaly a nechala okapat.
Na dno formy jsem nalila asi 4 lžíce želatinového roztoku, narovnala do každé bubliny 1 hlavičku hříbku (vybírala jsem dost pečlivě celé hlavičky). Mezi ně jsem nasypala trochu nakrájené šunky. Zasypala nakrájenými okurkami. Další vrstva byla nakrájená šunka, poté znovu hříbky a na konec na plátky nakrájená natvrdo uvařená vejce. Každou vrstvu jsem lehce polila žalatinou.
Zbytek želatiny jsem nalila navrch. A šup s tím do ledničky.
Pak už jsem jen trnula, jestli to ztuhne a hlavně, jak to půjde vyklopit.
Obojí za 1.
Připravila Jana Macůrková
Škoda, že fotka není víc ze šikma, aby vynikla ta úžasná forma! A prosím tě, se ztrácím – to už je na úterý?
Já se rozmýšlím, jestli nebudu dávat 2 recepty najednou, aby mi to trochu odpadlo. Mám toho nějak moc. Uvidím, jak se rozmyslím.
Aha, ok.
Vypadá to úchachně! A jistě i chutna(lo). Ta bublinková forma mě taky zajímá!
Já tu formu dostala od ANičky k narozeninám (je pravda, že jsem ji nasměrovala na to, co chci). Dělala jsem do ní piškot a teď ten aspik, dobře se to z ní vyndavá, doslova vyloupne. Sice jsou ty formy dražší, cca 400 za kus, ale jsou fajn.
škoda, že to nemáš nafocené,po nakrojení, ten řez musel bejt moc pěknej….
Nějak jsem to nestihla, když zbyl jeden poslední kousek, tak mi sice něco říkalo, že to chce ještě jednu fotku. Tak až příště, hříbků je v octě ještě dopst, uklízela jsem špajz.