1 vrchovatá lžíce sušených topinamburů
2 – 3 lžíce jemných ovesných vloček
4 – 5 vrchovatých lžic bílého jogurtu
podle chuti lžička cukru moučka
sušené nebo čerstvé ovoce
drcené mandle nebo ořechy
oříšek másla
Sušené topinambury namočíme do vlažné vody. Nelekněte se, ony docela ztmavnou.
Na pánvi na másle opražíme ovesné vločky, když se rozvoní, posypeme je cukrem a necháme lehce roztavit (vločky se trochu spečou). Přidáme sušené nebo čerstvé ovoce (rozinky, klikvu, nakrájené meruňky, sušený ananas ap., kdo má rád přidá banán) a ořechy nebo mandle.
Vše promícháme s bílým jogurtem a s namočenými toinambury..
Snídani připravila Jana Macůrková
Technická – a co s těma namočenejma topinamburama? Nějak z popisu vypadly…
viz poslední věta – vše promícháme! Ale už jsem to přepsala tak, aby to bylo srozumitelnější.