300 g čerstvých žampionů
2 cibule
5 – 6 stroužků česneku
1 pálivá paprika (špetka chilli)
1 červená sladká paprika
kousek másla a 1 lžíce oleje
4 lžička kmínu
sůl, pepř
sladká paprika
masox (nebo masový vývar)
100 ml smetany 33% (zakysané)
2 lžičky hladké mouky (zahuštění)
Cibule nakrájíme a dáme spolu s pálivou paprikou restovat na tuku. Když cibulka mírně zezlátne přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvilce žampiony nasekané na větší kusy.
Orestujeme a přidáme uvedené koření. Podlijeme asi 100 ml vody a přidáme masox. Pokud máme vývar, podlijeme vývarem.
Zakryjeme poklicí a necháváme dusit tak dlouho, až houby pustí šťávu. Zahustíme smetanou s moukou.
Inspiraci z internetu upravila Jana Macůrková
zkus dát houbovou kostku, je to s ní taky moc dobrý…. občas máme žampionů až moc, tak z toho děláváme buď plněný nebo guláš a když se hecnu,tak smažený….
vypadá to na tý fotce dost dobře…
Já dala špetku drcených hub (hříbků) Mám jich ještě hodně a tak jsem tomu taky vylepšila chuť.
Hele, to je idea. Dělám Vaškovi hřibovej guláš, ze žampionů mě to fakt nenapadlo … to určitě jo!
To je dobrý nápad, recept se mi líbí, co nejdřív udělám.
Dělávám, je to moc dobré, ale nedávám chilli, ba ani čili – nemžůżu
Já dala Mexiko směs a trochu mi ujela ruka. No, byl takovej trochu řekla bych Zemanovskej….
Tak gulage z šampionů mne nikdy nenapadnul, tož máš 1 s hvězdičkou 😉👍
Sakra, svátek jsem měla už předevčírem….
Miluju žampiony,to udělám,pěkně děkuji za inspiraci…