10 větších ředkviček
2 vejce
oříšek másla
sůl
pepř
Ředkvičky omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a lehce z nich vymačkáme část vody.
Na pánvičce rozpustíme oříšek másla, přidáme ředkvičky, pepř a sůl a cca 10 minut dusíme.
Zalijeme 2 rozšlehanými vejci a mícháme až se vajíčka srazí.
Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Pozn: bylo toho na dvě velmi slušné porce.
Podle Jiřinky Kmochové připravila Jana Macůrková
Ze dvou vajíček a deseti ředkviček je to pěkná porce. 🙂
Taky to byly maxiředkvičky (abych si neostrouhala prstíky) a dvě poctivá domácí vejcata. Ale byla to malá pánvička.
Juuuuu, to mi delavala babicka!
Já tam musím mít kmín …a krájím kolečka .
Je to moc dobré jídlo 😉
to ještě nebylo z těch mraženejch, že ne?
Ječtě ne, ale už jsem vyzkoušela i ty mražený a jediný co se změnilo byla barva – z červený na růžovou. Chuť a konzistence v pohodě. Dám potom další týden.