(2168) Žemlový mandlový knedlík

1 balení toustový chléb máslový,
1,5 dcl mléko,
100 g slanina (špek)
6 vajec,
cibule,
mandle,
kudrnka nebo libeček,
sůl,  pepř

Mandle a kudrnku (libeček) nasekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Toustový chléb  natrháme na kousky, přidáme vlažné mléko, žloutky, slaninu, trochu strouhanky, cibuli, mandle a kudrnku. Osolíme, přidáme muškátový oříšek (nemusí být) a lehce opepříme. Směs dobře promícháme a poté přidáme sníh ze 6 bílků a znovu promícháme tak, aby vznikla kompaktní směs. Ze směsi rukou tvarujeme šišky přiměřené velikosti (při vaření zvětší objem).
Vaříme v páře cca 15 až 20 minut.
Pozn: já jsem nedělala šišiky, hmotu jsem přendala do skleněné formy na paštiky a postavila do pekáče s vodou. Vložila do trouby a „pekla“ asi 40 minut.
Snědeno s kachními prsíčky a zelím.
Jana Macůrková

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2168) Žemlový mandlový knedlík

  1. IvaC napsal:

    Chuťově to bude určitě dobré,jen vzhledem mi to připomíná sulc….Ten váleček bude asi lepší….

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani, co je to bílé na první fotce?
    Jedlé to určitě bude, tomu věřím.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..