500 g drůbeží žaludky
50 g máslo (sádlo)
1 cibule
1/2 lžička kmín (dávám drcený)
majoránka (nemusí být)
20 g mouka (hladká)
1 list libeček (čerstvý)
pepř, sůl
vývar
Očištěné drůbeží (kachní nebo krůtí) žaludky opereme a nakrájíme na větší kousky. Na másle zpěníme cibuli. Přidáme žaludky a okořeníme je kmínem, utřeným česnekem, a sekaným libečkem.
Osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme zbytkem
vývaru a ještě krátce povaříme.
Dosolíme a podáváme s bílým pečivem, bramborem nebo bramborovou kaší.
Pozn: pokud chcete mít žaludky opravdu měkké, nechte je asi ¾ hodiny předvařit.
Z vývaru můžete ještě udělat výbornou polévku.
Připravila Jana Macůrková
Jelikož kachní i kruté žaludky dělám 3x do měsíce, mohu zodpovědně říci, že neni nic horšího, než nedovařené a tvrdé žaludky…
Teda, že poznáš z fotky tvrdost masa, to tě obdivuji. Neboj byly rásně měkoučké.
Ja nepisu o tvych zaludcich…je to podotykam pro ty, co je nikdy nevarily…byla by skoda, aby po jedne spatne zkusenosti, na neco tak dobreho zanevrely…
Vývar ze žaludků je moc dobrý a dobře uvařené žaludky mám ráda s kaší,mňam…