(2184) Bramborový knedlík špenátový

 

1 špenátový protlak
400 g brambor
3 vejce
200 g krupičky (podle typu brambor)
sůl
Špenátový protlak zbavíme převážné části vody vody (pečlivě vymačkáme přes plátno).
Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe předchozí den), po vychladnutí je oloupeme
a nastrouháme. Přidáme špenátový protlak, krupičku, osolíme, přidáme vejce.
Rukama vypracujeme těsto, ze kterého v dlaních vytvarujeme šišky. Jak vidno, pohrála jsem si a vytvářela nejrůznější varianty – knedlík, knedlík dvoubarevný, šišky, kuličky. Jak si kdo vybere. Hlavně děti budou mít radost.

Vaříme ve slané vodě cca 15 až 20 minut (mírný var) za občasného promíchání, aby se nepřichytily ke dnu. Menší tvary vaříme přiměřeně kratší dobu – 5 – 7 minut po vyplaváni na hladinu.

Doporučujeme servírovat jako přílohu k uzenému masu, případně je možná i vegetariánská varianta – špenátový knedlík + vařená zelenina (mrkev, brokolice),
A asi nejlepší je jenom s cibulkou.
Podle Lázničkovy kuchařky.

Se špemátem si pohrála Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2184) Bramborový knedlík špenátový

  1. Iva Janovská napsal:

    Mno, teda, vyhrála sis, jen co je pravda. Vypadá to úchachně, ani bych k tomu nic dalšího nemusela, jen tu cibulku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..