(2623) Bábovka karamelová

5 vajec
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
3 lžíce karamelového Salka
cca 1,5 hrnku polohrubá mouka
1 prášek do pečiva
1 lžíce sádla a mouka na vymazání formy,
V míse smícháme mléko, ve které jsme rozpustili karamelové Salko, se 4  žloutky a olejem.
Vmícháme polohrubou mouku, do které jsme rozmíchali prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Hustota asi jako na hustší lívance.

Formu vymažeme sádlem – štětcem to jde moc dobře a do všech záhybů, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem asi 3 – 4 cm pod okraj.
Pečeme v předem vyhřáté troubě až se nelepí na špejli.
Mám skleněné bábovky, je v nich dobře vidět barva těsta.
Po vyklepnutí z formy pocukrujeme.
Ačkoliv se to podle barvy nafotografii nezdá, chuť je příjemně karamelová.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2623) Bábovka karamelová

  1. lakysa22 napsal:

    Je pěkně vysoká, ale kedpak máš tu hezkou bubrdlinkovou formu??

  2. Francizska napsal:

    Já cukruji až po vychladnutí. Lépe to tam drží. A není potřeba tolik cukru. Bábovku dělám s máslem. S olejem mi moc nejede. Ale to je věc každého.

  3. a.rena napsal:

    Tak tu bych mohla zkusit. Karamel my rádi. Olej vyměním za máslo (já olej moc nemusím) a upeču na placato. Už jsem tu někdy psala, že bábovky neumím, takže jsem formu dala pryč. A peču všechno na placato.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..