(2635) Vídeňský teplý bramborový salát

700 g salátových brambor
200 ml hovězího vývaru
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce slunečnicového oleje
sůl a pepř
2 lžičky dijonské hořčice
2 jarní cibulky
1 červená cibule

Celé brambory, ideálně spíš menší až středně velké, uvařte ve slupce doměkka.
Než se uvaří, vývar přiveďte téměř k varu, ocet smíchejte s olejem, solí, pepřem a dijonskou hořčicí.  Jarní cibulku nakrájejte najemno.
Uvařené brambory slijte, nechte z nich odejít všechnu páru a oloupejte je. Pak je nakrájejte na kolečka.
K horkým nakrájeným bramborám přilijte polovinu vývaru a olejovou zálivku. Jemně, ale důkladně promíchejte, až se suroviny propojí. Brambory zálivku vsáknou, proto zbytek vývaru přidávejte jen opatrně, aby vznikla jen lehká zálivka, brambory nesmí ležet v nadbytečné tekutině.
Salát podávejte ihned, hodí s k masu připravenému na minutku nebo grilovanému.
Pozn: já jsem dělala z našim malých brambůrek, takže to vypadá jako krájené na malé kousky.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2635) Vídeňský teplý bramborový salát

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Máme rádi. Brambory lojovité, nelámou se. A cibuli dávám bílou, do všech salátů, nenadýmá. Ale mňam.

  2. a.rena napsal:

    O mně je známo, že syrovou cibuli nesním ani pod hrozbou trestu smrti, a tak nemůžu hodnotit. Ale uznávám, že kdo syrovou cibuli může, tomu bude chutnat.

  3. lakysa22 napsal:

    Syn ho má rád, já si tedy dám, ale víc mi chutná ten hormonální, a majonézy stačí troška.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..