vepřová líčka
1 lžíce domácí vegety
1 velká cibule
kousek másla
sůl
brokolice
1 lžíce hladké mouky
Kamarádka mi přivezla dvě velké brokolice. Jedna přišla do sojčího salátu, ale co s tou druhou?
Prošla jsem ledničku, našla krabičku s vepřovými líčky.
Líčka osolíme, a opečeme na másle. Přidáme vegetu, podlijeme vařící vodou a necháme dusit.
Mezitím brokolici vložíme do vařící osolené vody a necháme uvařit.
Ocedíme a necháme zatím na misce.
Když jsou líčka měkká, zahustíme šťávu hladkou moukou. Do omáčky vložíme brokolici a důkladně ji v omáčce omáčíme.
Podáváme s bramborem.
Brokolici zpracovala Jana Macůrková
Jdu zítra s ím druhým okem, tak další recept až ve středu večer, nebo ve čtvrtek ráno.
Drzime palce!
Bať,bať…
Tak ať Ti oko brzy okuje :-).
takže budeš bystrozraká 😀 jupíííí