(2201) Sírovec v remuládě

kousky mladého sírovce
lžička octa
sůl

na remuládu
majonéza
sladká smetana
sůl
+ mleté ořechy
nebo cibulka
nebo kopr
nebo celer
(podle vaší chuti).

Sírovec očistíme, nakrájíme na kousky (spíš nudličky) a asi 15 minut povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali lžičku octa.
Ocedíme a necháme vychladnout.
Smícháme majonézu s několika lžičkami sladké smetany, troškou soli a kdo má rád, špetkou pepře a lžičkou octa.
Do tohoto základu přidáváme podle chuti nejrůznější ingredience- ořehy, kopr, celer, cibulku…..
Do skleničky promícháme s uvařeným sírovcem, uklidíme do ledničky a necháme 3 – 4 dny rozležet.
Podáváme s měkkým pečivem.

Pozn: foto – vlevo je remuláda ořechová, vpravo koprová.

Originál recept Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2201) Sírovec v remuládě

  1. Iva Janovská napsal:

    Umíš dělat chutě! Určo zkusím 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..