kousky mladého sírovce
lžička octa
sůl
na remuládu
majonéza
sladká smetana
sůl
+ mleté ořechy
nebo cibulka
nebo kopr
nebo celer
(podle vaší chuti).
Sírovec očistíme, nakrájíme na kousky (spíš nudličky) a asi 15 minut povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali lžičku octa.
Ocedíme a necháme vychladnout.
Smícháme majonézu s několika lžičkami sladké smetany, troškou soli a kdo má rád, špetkou pepře a lžičkou octa.
Do tohoto základu přidáváme podle chuti nejrůznější ingredience- ořehy, kopr, celer, cibulku…..
Do skleničky promícháme s uvařeným sírovcem, uklidíme do ledničky a necháme 3 – 4 dny rozležet.
Podáváme s měkkým pečivem.
Pozn: foto – vlevo je remuláda ořechová, vpravo koprová.
Originál recept Jana Macůrková
Umíš dělat chutě! Určo zkusím 🙂