(198) Fazolový salát

300 g velké fazole (na barvě nezáleží)
3 vejce natvrdo
1 velká cibule
1 – 2  zeleninové papriky
2 lžíce oleje
sůl
nepatrně jedlé sody

Fazole namočíme asi na 3 – 5 hodin do vlažné vody, aby nabobtnaly.
Přidáme na špičku nože jedlou sodu a dáme vařit (trvá to asi 40 minut).
Uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme nadrobno cibuli a zeleninovou papriku.
Když jsou fazole měkké, scedíme je, propláchneme studenou vodou, přidáme všechny ostatní ingredience a podáváme buď jako salát a pečivem, nebo jako přílohu k masu.

Na přání Henriet13  připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (198) Fazolový salát

  1. IvaC napsal:

    Nemáte mít volno?Jen si ho hezky užijte,zasloužíte si ho……….

  2. sharonka.kopecna napsal:

    Fazolový salát zkusím,máme rádi luštěniny. 🙂

  3. Katyp50 napsal:

    Do Mostu???? Tak pokud v budoucnosti se budeš vyskytovat v Mostě, tak tam se chystám do nového „doma“. Už se těším na kafe, ale jen tak to ještě nebude. Cca půl roku než se vše srovná a nežli se odstěhuju. Ze tří míst – to už je docela rána. Ale Vánoce už bych tam prožít chtěla!

  4. Devětapadesátka napsal:

    Pro fazolový salát se pomyslně vracím takovych 35 let zpátky k Paukertovi na Národní – fazole, cibulka, majonéza a křen. Osolit, dost opepřit, k tomu dva rohlíky. Salát stával 2,20 Kč…

  5. Devětapadesátka napsal:

    Ježíšku na křížku, uzenou poblífku fakt ne. Takže sorry jako, ale na tohle se vzpomínky nedočkáš. Ale takovej chlebíček od Paukerta…. Dnes budu vyrábět, neb dcera má svátek a tak bude mejdlo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..