1 kilo mladých plodnic sírovce
2 velké cibule
sladká paprika
sůl
pepř
4 stroužky česneku
majoránka
hovězí bujon nebo vegeta
0,1 l oleje
hladká mouka
Sírovec uvaříme ve slané vodě cca 30 min. Potom nakrájíme na tenké plátky (velikost je na každém jak se mu líbí). Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pokrájený sírovec, podlijeme vodou a vaříme cca 1 hodinu a pak přidáme ostatní suroviny na dochucení. Zahustíme moukou, krátce povaříme.
Vařil Petr Zeman a dodává: Vařil jsem cca 1,5 hodiny. Je lepší vyzkoušet občas tuhost sírovce.
Po noční bouřce, kdy blesk stíhal blesk a hřmění připomínalo spíš nepřetržité hučení Niagarských vodopádů, zadávám oba recetpy na zítřek už teď dopoledne. Může se totiž stát, že budeme bez elektřiny….
Já sírovec určitě nikde nenajdu ( ještě k tomu mladý = jedlý a chutný ) .
Ale trošku mě mate to predvařování . Ta voda z vaření se vyleje a pokračuje se dušením.
U jiných hub ( na guláš hlívu nebo václavky ) se snažím co nejvíce chuti uchovat .
Takže tohle trošku nechápu . Jinak já do hub vždycky ještě kmín a když guláš , tak i česnek 😉
Jako vždycky je to moooc hezky nasetrvítrované – nechala bych se pozvat na pár lžic. Já bych to bez vaření dusila..
Polévka vypadá pěkně a talířek – nádhera. 🙂
Stejne talířky mám a pan Petr to má vždycky tak krásné