(2210) Dršťková ze sírovce

1 kilo mladých plodnic sírovce
2 velké cibule
sladká paprika
sůl
pepř
4 stroužky česneku
majoránka
hovězí bujon nebo vegeta
0,1 l oleje
hladká mouka

Sírovec uvaříme ve slané vodě cca 30 min. Potom nakrájíme na tenké plátky (velikost je na každém jak se mu líbí). Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pokrájený sírovec, podlijeme vodou a vaříme cca 1 hodinu a pak přidáme ostatní suroviny na dochucení. Zahustíme moukou, krátce povaříme.

Vařil Petr Zeman a dodává: Vařil jsem cca 1,5 hodiny. Je lepší vyzkoušet občas tuhost sírovce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2210) Dršťková ze sírovce

  1. Jana Macůrková napsal:

    Po noční bouřce, kdy blesk stíhal blesk a hřmění připomínalo spíš nepřetržité hučení Niagarských vodopádů, zadávám oba recetpy na zítřek už teď dopoledne. Může se totiž stát, že budeme bez elektřiny….

  2. Vera M. napsal:

    Já sírovec určitě nikde nenajdu ( ještě k tomu mladý = jedlý a chutný ) .
    Ale trošku mě mate to predvařování . Ta voda z vaření se vyleje a pokračuje se dušením.
    U jiných hub ( na guláš hlívu nebo václavky ) se snažím co nejvíce chuti uchovat .
    Takže tohle trošku nechápu . Jinak já do hub vždycky ještě kmín a když guláš , tak i česnek 😉

  3. lakysa22 napsal:

    Jako vždycky je to moooc hezky nasetrvítrované – nechala bych se pozvat na pár lžic. Já bych to bez vaření dusila..

  4. Jiřina napsal:

    Polévka vypadá pěkně a talířek – nádhera. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..