Nudlové těsto –
polohrubá mouka
vejce
sůl
trochu vody
náplň: jakýkoliv sýr podle chuti
Nejprve si připravíme nudlové těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, potom ho vyválíme na obvyklou sílu jako na nudle.
Z těsta vykrajujeme menší kolečka. Na ně položíme kousek sýra, přehneme napůl a okraje pevně stiskneme, aby se těsto nerozevíralo,
Špičky ještě přehneme do středu a opět pevně přitiskneme.
Vaříme v mírně osolené vodě asi 12 – 15 minut.
Můžeme polít sýrovou omáčkou, my jsme si je dali jen tak s kečupem.
Recept mi poslala Oldřiška s tím, že to dělávala, když byly děti (má 1 + trojčata) malé. Od té doby to odmítá dělat.
Dělat to pro víc lidí by bylo hodně pracné, ale dobré jídlo to je.
A proč si myslíš, že to Oldřiška odmítá od doby, kdy děti vyrostly, dělat. I já jsem udělala právě ty dvě naše porce.
Jani, já si nic nemyslím.
Tak to je šikovná, že je vyráběla s tolika malými dětmi . Já bych si je dala jen tak s máslem . Mám problém s kečupem . Ukrade mi chuť jídel a pak vůbec nevím , co jím.
V malinkém množství na vaječnou omeletu nebo k párku, toustu ho snesu
Ona je vyráběla pro tolik malých dětí, protože ty to zbožňovaly…
Dělat takové jídlo pro 4 děti, tak to je výkon, ale co by člověk neudělal z lásky. Odměnou jí bylo vidět, jak všem chutná. 🙂