3 menší holoubátka
bobkový list
celý pepř
nové koření
sůl
lžička másla
polévkové nudle
2 celá vejce
játrový svítek
Neočekávaně mi přistála na stole 3 holoubátka. Co s nimi?
Zabít, oškubat a vykuchat, to mi bylo jasné.
Nadívaná holoubátka jsem již dělala, takže něco jiného. Prsíčka jsem si oddělila a budou je mít vnoučata na másle s bramborovou kaší. Tou nikdy nepohrdnou.
Zbylé skelety jsem hodila do vařící vody, přidala koření a dala vařit. Když bylo maso měkké, přecedila jsem do hrnce vývar, ze skeletů obrala ty malinké kousky masíčka, které na tom byly, pokrájela a vrátila do polévky. Přidala polévkové nudle, rozšlehala 2 vejce a přidala ještě kousky játrového svítku.
A nic nepřišlo nazmar.
Polévku z daru nedaru připravila Jana Macůrková
Tak jsem se podle vás zařídila. Mám dva dny volna, pokud se to tak dá nazvat při tom, že tu mám všechna tři vnoučata. A další recept bude až ve středu ráno.
Bezva, uzij si je…bude to prima!
Co že si mám užít? ty dva dny volna nebo ta vnoučata, která jsou tak trochu neřízená střela?
Fsechnoooooo
To opravdu přiletěla na stůl? Že jsi je musela zabíjet …. promiň, to jsem si nemohla odpustit. 😉 Já bych přihodila zeleninu.
Až tak doslovně nepřiletěla, byla mi přivezena ze statku, kam si jezdíme pro nléko. Ale já, ač jsem městské dítě, tak to zabít, oškubat a vykuchat umím. Králíka zabíjím a stahuji běžně, drůbeži useknu hlavu. Jediné, co neumím, je podříznout např. husu a chytat krev. To mě strejda Išek (rozuměj Frant – Išek) nenaučil.