(2234) Králík v nádivce

porce králíka (měla jsem 4 zadní nohy)
máslo
sůl
kmín

2x toustový chléb máslový
6 vajec
hrnek 250 ml mléko
200 g uzený bok b.k. vařený
sůl, pepř
libeček
čerstvé oregano

Porce králíka jsem osolila, posypala kmínem, podlila vařící vodou a přidala kousek másla. Narovnala do remosky a dala péci.
Mezitím jsem si umlela mahrubo uzený bok, natrhala na kousky toustový chléb, nakrájela na drobno libeček a lístky čerstvého oregana.
Přidala sůl, pepř, vejce a trochu mléka. Část mléka jsem si nechala do druhé poloviny nádivky.
Když byl králík měkký (cca 2 hodiny), porce jsem vyndala, a vykostila.
Do remosky do výpeku po králíkovi jsem rozprostřela polovinu nádivky, na ni položila rovnoměrně maso. Do druhé půlky nádivky jsem ještě přidala trochu mléka, aby byla hmota jemnější (do té první se vsákne výpek z masa) a navrstvila jsem ji na maso. A dala ještě na cca půl hodiny zapéct.
Možná příloha – zelenina všeho druhu.

Jedním z komentářů z dob na Bramboračce dávno minulých se inspirovala

Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2234) Králík v nádivce

  1. Vera M. napsal:

    Taky pevně věřím , že si Pavlinka pochutnal .
    Krásný podrobný recept . Myslím , že bude vyzkoušen. U mě s jiným masem .
    Králíka máme málokdy a musí být teda pan inženýr upečen klasicky se zelím a knedlikama . Doporučuju po chlupatých hned na druhém místě ty kombinované .

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja chytla inspiraci na dnes, obracena uz dlouho nebyla. Zaujal me ten „spodek“ do vypeku, toz si krknu napred trochu obslehnu a vypek pouziju misto vymazani pekace. A zelny salat k tomu…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..