mladá cuketa
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl, olej
Smetanový jogurt
česnek co kdo vydrží
sůl
nové brambůrky vařené jako příloha
Cuketu oloupeme (ty hodně mladé se ani loupat nemusí) nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme asi 1/2 hodiny ležet, aby z nich trochu vytekla voda. Osušíme je a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu až jsou růžové a měkké.
Dressink: smetanový jogurt, prolisovaný česnek a sůl, česneku raději víc, musí být v jogurtu opravdu cítit.
Recept poslal: Václav
Smažené cuketu mám strašně moc ráda.Dokonce mi ani nevadí když není úplně mladá a má seminka jen ji trošku dochutíme třeba grilovacím kořením než ji obalím. Ke smažené cuketě mám nejraději jako přílohu smaženou cuketu.?
Jarybarko, nepřeháníte to s tou cuketou? ?
Ne e. Já k ní nic jiného nepotřebuju . ?Leda maso.To když ji dělám dušenou místo zelí.
Ale jistě… Nejlepší je smažená cuketa s smaženou cuketou, jen jsem nechtěl, aby to vypadalo tak blbě.
Ty tři plátky jsem snědl s těmi bramborami – a další čtyři „jen tak“, jen s tím jogurtem s česnekem.
V té skleněné misce jsou cca dvě naběračky jogurtu a sedm stroužků česneku (ne toho z obchodu, který je většinou dovezen z Číny – ale toho vypěstovaného na vlastní zahradě).
Cuketu mám ráda „mladou“, taková ta přerostlá šílenost už mi nic neříká. Snad jen vydlabat semínka, neloupat, naplnit mletým masem, ochuceným jako na sekanou, upéct, poté zasypnout sýrem (niva nebo cheddar) a dopéct pod grilem. Jj, tak to ano. Z těch přerostlých jsem dělávala bramborák – 50:50 cuketa:brambory. Smaženou jsem jedla u přátel – tenký plátek cukety, kousek salámu, tenký plátek cukety. Cuketa předem dobře nakořeněná. Tento „sendvič“ obalený v trojobalu se osmažil a chutnalo to naprosto skvěle.
Tak cuketa bude dnes.Jak píšu vedle!Spálila jsem maso na dnešní oběd.Ještě že mám tu cuketu!
Jarybarko, můžu se zeptat, co znamená to „jak píšu vedle“?
Na diskusi o Hokaidó polévce.
Díky Jani ?byla jsem venku s pejskem a už podruhé se dnes sušíme jak jsme zmokli