(203) Smažená cuketa

mladá cuketa
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl, olej

Smetanový jogurt
česnek co kdo vydrží
sůl

nové brambůrky vařené jako příloha

Cuketu oloupeme (ty hodně mladé se ani loupat nemusí) nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme asi 1/2 hodiny ležet, aby z nich trochu vytekla voda. Osušíme je a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu až jsou růžové a měkké.

Dressink:  smetanový jogurt, prolisovaný česnek a sůl, česneku raději víc, musí být v jogurtu opravdu cítit.

Recept poslal:  Václav

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (203) Smažená cuketa

  1. jarybarka napsal:

    Smažené cuketu mám strašně moc ráda.Dokonce mi ani nevadí když není úplně mladá a má seminka jen ji trošku dochutíme třeba grilovacím kořením než ji obalím. Ke smažené cuketě mám nejraději jako přílohu smaženou cuketu.?

  2. Katyp50 napsal:

    Cuketu mám ráda „mladou“, taková ta přerostlá šílenost už mi nic neříká. Snad jen vydlabat semínka, neloupat, naplnit mletým masem, ochuceným jako na sekanou, upéct, poté zasypnout sýrem (niva nebo cheddar) a dopéct pod grilem. Jj, tak to ano. Z těch přerostlých jsem dělávala bramborák – 50:50 cuketa:brambory. Smaženou jsem jedla u přátel – tenký plátek cukety, kousek salámu, tenký plátek cukety. Cuketa předem dobře nakořeněná. Tento „sendvič“ obalený v trojobalu se osmažil a chutnalo to naprosto skvěle.

  3. jarybarka napsal:

    Tak cuketa bude dnes.Jak píšu vedle!Spálila jsem maso na dnešní oběd.Ještě že mám tu cuketu!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..