(2251) Guláš z krůtích žaludků

1 kg krůtích žaludků
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky
sůl, pepř,
majoránka
6 stroužků česneku
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Krútí žaludky omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 1,5 hodiny, až jsou měkké.
Vyjmeme z vody a překrájíme na menší kousky ( já krájím na třetiny).
Vývar nevyléváme.
Na oleji zpěníme cibuli, nakrájenou na drobno, přidáme sladkou papriku a ostatní koření, nadrcený česnek a jako poslední nakrájené žaludky.
Podlijeme vývarem ze žaludků a dusíme asi 20 minut, aby maso nasálo chuť  koření.
Zahustíme trochou hladké muky rozmíchané ve vlažné vodě.

Pozn: samozřejmě lze vynechat vaření, ale žaludky syrové se dost blbě krájí. Alespoň mně, a to mám nože hodně ostré. Takže předvářím. Má to ale jeden háček – aby člověk nesežpapal žaludky dříve, než přijdou do omáčky….

Vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2251) Guláš z krůtích žaludků

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    No, tak to by byl můj problém – sežrala bych je. 🙂 Takže radši dělám ze srdíček – ta se nemusí předvářet a syrový maso nejím. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..