(2253) Nakládané buřtíky, aneb i mistr tesař se někdy utne…..

8 ks chilli buřtíků
ředkvičky
cibule
bílá paprika
nálev – cukr, ocet, voda
pepř
1 cm kousek pálivé papričky
Tak jsem dostal výborné buřty s chilli. Nikdy jsem je před tím neměl a bylo mi líto je jen opéct, tak jsem si je naložil. Přidal jsem nakrájené ředkvičky, 1 bílou papriku a 2 kyselé okurky střední velikosti. Nesměla chybět cibule v množství větším než malém. Nálev jednoduchý – voda, ocet a trochu cukru. Prostě podle chuti. Každou vrstvu jsem proložil bohatě cibulí a každou druhou ještě posypal pepřem. V půlce jsem si uvědomil, že ostřejší nebudou určitě špatné a vložil uříznutý cca 1 cm dlouhý kousek chilli papričky,kterou mě obdaroval syn. Byla z jeho zahrádky. V lednici jsem láhev zakryl, aby mě to nelákalo a vydržel jsem týden. Pak začaly hody. Ale jen do půlky. Té papričky jsem měl dát jen 0,5 cm. Podle tabulek měla víc jak 1 250 000 SHU.

Pozn: tohle jsem způsobila já, ty buřtíky jsem koupila omylem a protože vím, že Petr má hubinku plechovou, tak jsem mu je věnovala.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2253) Nakládané buřtíky, aneb i mistr tesař se někdy utne…..

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak a týden máte ode mne pokoj. Od pondělí se vrací Haderach.

  2. Vera M. napsal:

    Ajaj , takže i na Petra došlo ? Taky mám moc ráda pálivé, ale dávno tomu vařil s tajemným výrazem z nás zeťák Chillies con carne. Až tam bylo úplně vše , včetně fazolí, vyzkoušel a asi tam vysypal balíček chillies nebo nevím co, to se nedalo … na špičku malé lžičky to nešlo … takže znám , vím

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..