1/2 l mléka
sůl
máslo
20 dkg dětské krupičky
2 vejce
Z půl litru mírně osoleného mléka s kouskem másla a z dvaceti dek dětské krupičky uvařit hustou kaši, po zchladnutí vmíchat dvě celá vajíčka a pak tvarovat kuličky velikosti něco mezi ořechem a vejcem, obalit je v krupičce a vařit cca 8 minut. Jsou vynikající, lehké, moc dobré. Lze je použít k nějaký omajdě nebo i na sladko.
Recept poslala Sharka, foto ilustrační.
To vypadá velmi zajímavě .😋 Určitě brzy vyzkouším. Jsou to inkredence vždycky doma k mání. Jen nevím, pro kolik strávníků to tak asi bude dávka, když Šárka vše vaří ve velkém? 🤔
Zkusím půldávku. Když toho bude moc, našťouchám to do chlapa jako do husy😉😎
Zase tolik toho nebude, na oběd určitě sníte. A když zbudou, zbytek na večeři třeba jen s cibulkou. Mňam! Podobné dělám, tak vím, že mám obměnu.
Kuličky vypadají perfektně, já taky určitě vyzkouším. Je to těsto podobné jako na odpalované věnečky, jen místo hrubé mouky je tam krupička. Ráda věřím, že jsou lehounké. 🙂
Já tyhle a ještě podobné myluju – Díky , Sharko , mladé hospodyňky určitě ocení .
Já papám často a jsou opravdu jemné
Takto dělám odpalované těsto na ovocné knedlíky. Jen dávám, jak píše Jiřinka, hrubou mouku 25 dkg a jedno celé vejce a jedem žloutek. Je to tak na 2-3 porce.
Moje známá z tohoto těsta dělá nočky, třeba ke špenátu.
Nebylo by lepší jich alespoň pár uvařit, než dát ilustrační fotku? Pořád mám nějaký blbý pocit z těch ilustračních, kde je přímo jídlo.
Mně konkrétně toto ilustrační foto nevadí. A všeobecně – kolikrát něco uvaříš, nestihneš vyfotit, protože se ti to nezdá a pak už není co fotit. A než nechat recept zapadnout, je lepší přidat ilustrační fotku. Nebo máš recept a momentálně jídlo nevaříš… Nejsme profíci. Tak asi tak. Však ty jsi kolikrát taky dávala ilustrační fotku a nevadilo.
Ilustrační fotky dávám u VZK a i tady se snažím mít svoje (nafotím si třeba maso, když přijedu z nákupu, ovoce ap.) Mně jde spíčš o to, aby nás někdo nenapadl, že používáme jeho fotky, však už se to stalo. A nabyla jsem dojmu, že sharka38 vaří hodně, tak si myslím, že ten recept mohl chvilku počkat. Koneckonců receptů máme dost.
1. je to výřez, ne celá fotka, takže nebezpečí je minimální
2. když dostanu recept bez fotky, nebudu na zkoušku vařit pár kousků, na to prostě nemám čas a ani chuť
3. tenhle recpet poslala bohužel Sharka bez fotky a teď má dovolenou
4. nemohl počkat, recepty mám naplánované tak akorát vždycky na týden dopředu – nechci to syslit, aby se pak na něčí recept dostalo s dvouletým zpožděním
5. jestli chceš, klidně obrázek vyměň, nejsem na PC a z mobilu to nedám. Ale pak budou komentáře působit fakt divně
Teď už to měnit nebudu, ale strach mám.
Netřeba, autorskými právy to chráněné není a v nejhorším se osobně omluvím.
👍
Nevnadilo by mi, ani kdyby byly vyfocené inkredence – krupička v sáčku, mlíko ve flášce – vždyť by to nebylo poprvý. A kulatý knedlíky si umí představit každej.
Takhle to dělám občas já. Napíšu si, co u kterého VZK receptu se hodí, potom si nachystám suroviny a Vlastik fotí jak mourovatej (kocour).
Recept je to zajímavý, neznám to. Určitě zkusím. Líbí se mi to.
Hanko , jdi do toho . Já fakt dělám často . Jsou výborné
Pěkně! Po odpalovaných nocích od 59, musim zařadit i tyhle. Noky se u nás šplhají čím dál výš. A to není tak dávno, co jediné noky, které jsem vařila, byly do uhlířiny. Tedy krom polévkových a takových těch věcí, co se noky nejmenujou, ale jsou (šlejšky a spol). Tak Sharko, dík!
Krupicové nočky dávám občas do kuřecí či slepičí poblivky, ale ty netvaruji, jen vykrajuji z hmoty lžičkou kousky a házím je do poblivky.
Ale ty mléčné jsou úplně něco jiného . Do vývaru se nehodí . Tyto dávám do krémových polévek apod
Nevím, jak jsi na tohle přišla. Dělám stejné těsto a dáívám do vývaru. A to už hodně dlouho.