(2285) Smažený kedluben

1 větší nebo 2 menší kedlubny
sůl
hladká mouka
2 vejce
tvrdý sýr (méně tučný)
strouhanka
Kedlubny (měla jsem menšího giganta) oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.
Dáme do slané vody povařit si na 10 minut. Je dobré je předvařit, jinak jsou tvrdé.
Z vajíček, hladké mouky a najemno nastrouhaného sýra vytvoříme těstíčko.
Uvařené a vychladlé kedlubny překrojíme vždy na polovinu, namočíme do těstíčka a obalíme ve strouhance.
Smažíme pomalu ve vyšší vrstvě oleje (já smažila ve fritéze), ale myslím, že by to šlo i na pečícím papíře, postříkat olejem a péci v troubě.

Pozn: inspirovala jsem se na PŽ, ale s úpravami a bylo to kupodivu nejen jedlé, ale i dobré..

Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2285) Smažený kedluben

  1. Jiřina napsal:

    Před chvilkou jsem četla recept na smaženou kedlubnu na Seznamu a vidím, že je i tady. Nikdy jsem ji smaženou nejedla, ani mě to nenapadlo. Mám dvě větší, dnes jsem dávala do zeleninové polévky. Protože kedlubny máme rádi, tak určitě vyzkouším. 🙂

  2. lakysa22 napsal:

    Už jsem je kdysi dělala, děkuju za připomenutj. A k tomu celerové, aby bylo pestřejší, ty dělám tenké, pak chutnají jako smažený žpampión😋

  3. kvetula.v napsal:

    Před časem jsme zkoušeli v trojobalu mrkev i kedlubnu- tenké plátky bez povaření , stejně jako dělám celer. Nebylo to špatné, ale celer je u nás TOP 1 spolu s květákem. 😎

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jaj, zrovna nedávno jsem četla recept někde na webu (na PŽ to nebylo) a říkala jsem si, jak to může chutnat. Tak dík, vyzkouším 😉

  5. IvaC napsal:

    Měla jsem kolegyni, které děti nechtěly jist zeleninu.Tak prostě
    obalila a osmažila,co šlo a to snědly.,….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..