Ekologické osvětlení

Myslíte, že budou večer svítit?

Jinak: první schod je hokaidó,
druhý  a třetí jsou ty mexický,
čtvrtý a pátý jsou maxi cukety (Petr Zeman si odnesl tu největší 4,5 kg)
a na šestém schodě je ta, co nemůžu zjistit, co je zač.
A ještě mám oříškové, ty vypadají jako míč na ragby.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: Ekologické osvětlení

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Leda by byly radioaktivní. Ale vypadá to hezky – už chystáš Halloween?

    • Jana Macůrková napsal:

      Radioaktivní nejsou, to prý jsem tu jenom já. A haloween je u mně zbytečné plýtvání těmi dýněmi. To je radši uvařím, upeču ap…

      • BOYE napsal:

        No, oni to taky nevyhazujou. American pie a Pumpkin soup jsou pojmy…

        • adela.adale napsal:

          Máme naproti školku, taky tam dělávají haloween. Jsou to dvě budovy a několik tříd a těch dýní tam vždycky je… když to dělali naposled, tak druhý den bylo připraveno k odvozu několik pytlů (byli jsme zrovna doma). Byly průhledné, tak jsem viděla, že to žádné okrasné nebyly. Bylo mi hloupé si říct, že bych se nějaké ujala, a než jsem se rozkejvala, odvezli to popeláři. Až pak mě napadlo, proč nezavolali myslivcům, někam na statek, do zoo… každej by si to určitě rád odvezl 🙁

          • Haderach Kwisatz napsal:

            Spis se toho mela ujmou skolni jidelna a naucit deti, jak zuzitkovat vse. Nevim, jak statky, ale ZOO by to nevzala urcite kvuli mozne kontaminaci.

      • Haderach Kwisatz napsal:

        Proč plýtvání? Dýni vydlabu, semínka usuším, z hmoty udělám pyré nebo poblifku. Žádný plýtvání nevidím… A mně se Halloween líbí… Doma si dávám ty malý, okrasný, nejedlý…

        • BOYE napsal:

          Jednou se nám povidlo, že vydlabané svítidlo vyschlo, nikoli shnilo a děti se radovaly, že už uměji sušit hlavy zajatců a vypuklo dlouhé období hry na lovce lebek…

        • Jana Macůrková napsal:

          Já jsem spíš vždycky viděla, jak tu dýni vydlabou, v ní zapálí svíčku a tím je vymalováno. Jo, ty nejdlý anp, ale já je nepěstuji, od té doby, co se mi sprášily s cuketami a já měla hořčáky lepší než z lesa.

          • BOYE napsal:

            No, to mě zaujalo: Onehdy na mě vykouknul článek o tom, že i cuketa může být jedovatá. Pozná se to podle hořkosti. Mám sklerózu, tak si nepamatuju, jak se to svinstvo, který hořkost způsobuje, nazývá. Kukubritin? Neee. Našla jsem to: KUKURBITACIN. Takže hořké rovnou na kompost.
            Může to vzniknout právě sprášením, nebo i špatným pěstováním.

          • BOYE napsal:

            Vydrží. Dokud jí nesežerou nějaký potvory. Třeba moli…

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro BOYE – já tenkrát ( a už jsem to sem psala) měla cukety, patizony a tyhlety mrňavý svině.
            Další rok bylo jednak všechno plazivý: žlutozelené cukety, bílé osmistovky žárovky, zelené cukety a žlutooranžové a ty byly právě neskutečně hořké.

        • sharka.68 napsal:

          Děláme to taky tak..uz se tesim na madarsky dynovy kyselo..

          • blahovka.h napsal:

            Já dělala v sobotu. Šestilitrový hrnec, když jsem nesla na stůl, tak všichni vypadali, že týden nejedli.
            Jen jí vylepšuju kuřecím vývarem.
            Mana nebeská.

  2. BOYE napsal:

    Jé, kdybyste někdo dlabal, nechcete ten klasickej American pie upéct? To by byl dobrej halloweenskej recepis.
    A býložraví krišnovci z nich taky dělali skvělý špízy. Já taky, ale tak dobrý jako jim se mi nedaří. Musim někam pro rozumy…

  3. lakysa22 napsal:

    Vypadá to hezky na těch schodech – preferuju dýni kandovanou

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..