Zbyly mi tak ze tři hrsti brambor od oběda. Tak jsem vyzkoušela.
Použila jsem k plátku krůtího masa jen tak na másle, a Vlastikovi chutnaly. A to jsem je dělala z úplně nových brambor. Jen je potřeba dát trochu víc škrobu (proto byly trochu víc bledé), což ostatně u nových brambor dávám vždycky.
Jana Macůrková
Musela jsem si znovu přečíst recept. Tehdy se mi líbil, ale nějak jsem na něj zapomněla. Určitě se bude hodit, když neodhadnu brambory. Já bych je jedla i samotné, nebo s osmaženou cibulkou. 🙂
Máš je hezké .
Na první kouknutí jsem viděla knoflíky 😁
Ze studených (zbylých), mne to nikdy nenapadlo. Tam by mi asi chyběla ta trocha slité vody. Ono mi stejně nikdy nezbyde tolik, aby bylo na další jídlo – tedy pokud zrovna nevařím dvojnásobné množství plánovitě.
Ale chci poděkovat za vychytávku na tvorbu langošů. Po dlouhé době jsem dělala Úsměvčiny langoše, tak jsem si šla osvěžit (ingredience mám sepsané dávnou) a v komentářích mne zaujala rada s naolejovaným talířem. Fakt se to na něm krásně roztahovalo, že byly razdva hotové 👍 (připsala jsem si to k receptu😉)
Bezva, to vyzkouším 👍 Je doba kupeče od Bláhovky, tak langoše zase budou v kurzu. Jen dnes mne málem šlehlo, kg rajčat za 102 Kč. Tak to bych ten kepuč musela dát do zlacených sklenic a ještě k tomu dávat certifikát, aby si to uložili jako archivní víno 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ A nebyly to rajčata EKO, jen obyč.
Já včera dostala asi 10 nádherných velkých rajčat od hrabeboto, v Kauflandu měli krásný veliký papriky na lečo, tak jsem z nich vybrala 6 největších na naplnění a zbytek uvařila s cibulí a cuketou do 5 litrových sklenic na zimu.
Hrabeboto je zlatý človíček, ten si zaslouží medaili 🏅🏅🏅
My měli takový krásný obchod – Jirka mi dal 5 odstávčat králíčků na dokrmení a já mu nasušila houby na zimu.
Když jsou nové brambory, tak si myslím, že ta voda je spíš navíc. Ony jsou samy od sebe dost mokré (u nás se říkává klihlé), takže klidně z toho zbytku od oběda.