½ kg vepřové plecko
sůl
pepř
2 lžíce sádla
1 cibule
8 stroužků česneku
1 kostka masoxu
4 hrnky vody
světá jíška
1/2 kg vepřového plecka omyji a osuším. Vložím do pomalého hrnce, osolím A trochu opepřím.
Přidám dvě lžíce sádla, jednu na jemno nakrájenou cibuli a 8 jemně nakrájených stroužků česneku a jednu kostičku Masoxu.
Zaleji 4 hrnky vody.
Zapnu hrnec a nechám vařit 8 hodin. V poslední půlhodině zahustím jíškou. Podáváme s vařenými brambory.
Tentokrát pomalu vařila Mirka
Máme novou přispěvatelku Mirku. Doufám, že se její recepty budou líbit a že budou dobrou inspirací.
8 hodin půl kila masa??? Tak to mám za necelou hodinku na sporáku se vším všudy… i se sladkou tečkou….teda nic proti tomu hrnci a tvému vaření, ale neměla bych na to nervy..
Můžeš mi prozradit, jak dlouho se vaří ten guláš z pomalého hrnce, kterém jsi mi psala, že ti z něj nejvíc chutná? Jak jsem koukala do těch receptů d tebe, tak skoro všechny jsou na dlouhou dobu, proto je to pomalý hrnec.
No jo..jenže kdyz v tom varime na Beaveru, tak mame v hrnci 5 kilo masa..ne pul kila…
Já vařím v noci, přes den mám zábavu, hrnec přeci vaří sám nemusím asistovat. Záleží na tom jak je velký hrnec mám na čtyři porce.
Na obrázku to vypadá moc hezky , ale dusí se v malém množství vody . Toto je vaření ?
Taky mám pomaláč, na chalupě. Jeho kouzlo tkví v tom, že to do něj nahážu a nemusím se o nic starat, nic se nepřipálí, můžu jít na zahradu, do lesa, na pokec… Koupila jsem ho za cca 500,- v Li..u na vyzkoušení.
K receptu: maso je lepší krátce restnout na tuku, aby se zatáhlo. To přijde naspod, na to zelenina, brambory (nerozvaří se). Nepodlévám, pokud přidám zeleninu či brambory, pustí si to tekutinu samo (případně jen maličko, pokud máte strach). Samozřejmě oslolit, okořenit, bylinky. Ale pára nemá kam odcházet. Zahustit, pokud chci omáčku, té půl hodiny před koncem Spotřeba elektřiny je nízká, netočí to hodinama.
Jo, a z L… mám i zmrzlinovač, myslím že je to slušná kvalita za dobrou cenu.
Já nemám zmrzlinovač, protože preferujeme ovocné dřeně (ovoce mám na zahrádce, nebo nasbírám v lese ap. A s tínm hrncem souhlasím, mám sice dražší, ale můžeš kolo něj dělt, co se to zlíbí a nic nehlídáš. Já se sice na něm teprve učím, ale je to docela fajn pomůcka.
Hele Jano, a nebojis se, az vam budou vypinat v zime proud, ze bude jeste pomalejsi ? 😉
V tom případě mám buď plyn nebo na zahradě přírodní ohniště. Buřty se dají opéct i za -20 venku.😉😉😉
Zmrzlinový stroj je super. Mám poněkud jinou značku, ale vím z čeho ta zmrzlina je. Vždy jsem měla ráda zmrzlinu, dřeň ne. Nepošleš nějaký recept?
Můžu, pošlu to Haderach, může být? Případně na tvůj mail kopii, v tom případě prosím ten mail 🙂
Pošli to mně, prosím, díky.
Stačí Haderach, jinak můj email je na Bramboračce
Vítám novou kuchtičku mezi námi 😉
Děkuji
I já vítám novou kuchařku.
Mirečko, co je to za obrázek, pořád se na něj dívám a nemůžu na to přijít. Díky. 🙂 Jinak Tě vítám mezi náma. 🙂
Jestli myslíš ikonku, tak zhledem k tomu, odkud Mirka je, tak je to trilobit. Jeden z asi 100 druhů trilobitů.
Myslela jsem, že je to něco podobného. Děkuji.