3 kg cukety
1 kg cibule
0,25 kg sádla
2 dcl sojové omáčky
1 dcl worchestru
10 dkg Podravky
3-5 paliček česneku
(podle velikosti a chuti)
2x rajský protlak (já dal velké balení 500 g)
2 lžičky chilli ( nedával jsem kvůli dětem)
Cuketu oloupeme a nakrájíme na drobné kostky nebo nastrouháme nahrubo. Na sádle lehce osmažíme cibuli a přidáme cuketu. Když začne hnědnout, přidáme ostatní ingredience a necháme povařit do úplného změknutí a rozvaření.
Plníme do sklenic a já zavařoval cca 25 min na 90 st.
PS. Česnek možno nastrouhat nebo jen stroužky rozmáčknout nožem. POZOR !! kombinace Podravky a sojové omáčky může být pro někoho slanější a tak sojovku přidat postupně.
Experimentoval Petr Zeman
Hezkypěkně!
Koukám, že na Petra si paní Zima s nějakejma otázkama nepřijde. Klidně může cestičku k chaloupce sněhem zasypat, zásob bude dost. Ale chválím to, že tentokrát nepřihodil 3 hrsti feferonek. Tento základ může použít kdokoliv na spoustu jídel. No a pořádně přiostřit si to může každý kuchař dodatečně dle svého (vyrobit feferonkovou pastu není žádný problém, že? 😉😎
No nevím, já tam dát 5 palic česneku, tak je to až do pekel ….. 🤣🤣
No, ono to zase není tak moc na to množství. Jen mne, coby majitele nízkého až velmi nízkého tlaku, by to dokonale uspalo.
Kdybych to vařila já, tak tam to chilli určitě dám.
Kvůli dětem!
Ovšem úroda u nás na zahradě pokrývá průběžnou spotřebu a tak zavařovat nebudu. A kdyby něco, tak skočím na „somráka“ k Petrovi. Člověk si musí umět poradit. No, ještě by si člověk měl občas NECHAT poradit. Protože komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci.
Papu jste zhodnotily, tak já jen pochválím, jak to pan Petr má krásně naaražnovaný – jako vždycky! 1*****
Skleničky podle velikosti a ještě podle barvy víček 👍👍
A to Petr rozhodně není „pan Srovnaný“🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jen nevh bejt, má to hezký a ubrus taky!!